leuke winkeltjes (en musea)

  • marilou

    Hallo allemaal,

    Namens mijn dochter Lola (bijna 10) wil ik jullie vragen om tips voor leuke winkeltjes.

    Welk plaatsje, haventje is leuk “shoppen”, gewoon leuke griekse spulletjes/souvenirs enzo (slippers, tasjes, schelpen, kaarten, kleding, handdoeken ed).

    groetjes,

    Lola en Marilou

    PS. En Boris (11) wil graag oude dingen zien, misschien een museum, versteend woud, ruine oid op Karpathos?

  • drekes

    Een beetje mozaiëk en een paar pijlers en kruis is te vinden in Arkassa.

    Shoppen kan je in Pigadia,en ook in Olymbos vind je wel een souveniertje:

  • InVo

    Shoppen doe je in Pigadia :)

    Er zijn musea in Othosi, Olympos en Pigadia. http://www.greeka.com/dodecanese/karpathos/karpathos-museums.htm http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=72342 http://www.greek-islands.us/karpathos/

    Een versteend woud heb ik niet ontdekt (dat is op Lesbos). Wel een verbrand woud. :(

    Verder kan Boris, als hij dat wilt, mee doen met een workshops bij Reiny Hoekstra. http://www.artandwalkkarpathos.gr/

    Veel ruïnes zijn er niet op Karpathos.

    Er is Agia Foteini http://www.travel-to-karpathos.com/photo.php?photo_id=4 Net buiten Pigadia. Als je vergeet te remmen, ben je er zo voorbij.

    als je richting Sound of the Sea gaat en dan nog verder de asfaltweg volgt, dan kom bij deze steen.

    (hoe een brood in een steen veranderde)

    Met wat klimmen kom je, als je bij Seven Eleven de straat in gaat en nog ca. 1 km doorrijdt/loopt bij de grotten van Poseidon

    wat een leuk uitzicht heeft.

  • W.

    Pigadia is de enige plaats waar enkele winkeltjes zijn ( plus verschillende juweliers, een hele serie supermarkten en drogisterijen en de onvermijdelijke winkels met de honing en sponzen en ( tevens in Olympos) de “authentieke handgemaakte” souvenirs die je op elk Grieks eiland vindt. Werk van een echte Griekse kunstenaar vind je helemaal aan het einde van de winkelstraat (richting ligplaats van de boten naar Diafani) in een klein winkeltje, De eigenaar vertelt graag over de Griekse mythes waar sommige werken op gebaseerd zijn. Uniek is het echter niet, dit werk zagen we ook al in Molyvos op Lesbos in een winkel Voor het “versteende woud” moet je trouwens ook op Lesbos zijn.

  • Byrd

    In aanvulling van wat al is gemeld het volgende. In het hoofdstraatje van Pigadia kun je een leuke modewinkel vinden met eigen Grieks design-schoenen. In Diafani heb je, zij het beperkt winkels. Daar heb je ook een artiest/ambachtsman die bestek maakt uit gevonden hout in de omgeving. Volstrekt uniek. Verder kun je in Diafani een kookcursus volgen voor Italiaans/Griekse gerechten.Of een boot met kapitein huren, voor een zeer beperkt bedrag, naar je eigen zandstrandje en daar een barbeque houden. De kapitein haalt eventueel ter plekke de nodige vis op. Vraag in Diafani naar Margarita of Nikos. In Olympos kun je op aanvraag prachtige laarzen laten maken. Verder heeft Olympos een community-house waar ieder jaar tentoonstellingen worden gehouden met schilderijen en foto's geinspireerd door Karpathos. Als je geluk hebt valt je bezoek samen met excursies van jonge kunstenaars uit de VS. Zij exposeren ook in het community-house. Er kan gekocht worden. Vergeet de event half augustus in Olympos niet die Dido noemde. Dit is een greep uit de unieke mogelijkheden van het eiland. Ik weet zeker dat je ook in de overige dorpen hele leuke unieke artikelen en events kunt vinden.

  • InVo

    Byrd, even erbij vermelden dat die laarzen een flinke duit kosten (maar dan heb je ook wat) en dat ze worden nagestuurd, omdat het maken van die laarzen wat tijd vraagt.

  • Byrd

    Wat is een flinke duit. Als je hier in holland confectie kwaliteitslaarzen koopt dan ben je al snel een paar honderd euro kwijt.

  • Bob en Monica

    Deze vriendelijke schoenmaker heeft ook zijn eigen radiostation in zijn winkeltje: Radio Olymbos 100.2 FM

  • jaro1970@home.nl

    Oh oh, ik ga naar Karpathos volgende week en heb een echte ‘laarzen-tic’

    dus ga zeker kijken wat de mogelijkheden zijn.

    En wat noem je een flinke duit?

    Het is wel echt handenarbeid neem ik aan.

  • Joke2

    Geen idee wat ze kosten, maar ze zijn super mooi!