Grieken lokken toeristen met korting

  • Byrd

    Deze kop staat boven een artikel uit het NRC van vandaag. Wat blijkt. De crisis maakt de Grieken scherp. Besef is aanwezig dat zon en eilanden niet genoeg zijn om toeristen te trekken. Aantal toeristen is dit jaar teruggelopen. Vooral Nederlanders blijken gevoelig voor prijs-kwaliteitsverhoud. Toerisme 4 seizoenen lang, strategisch nadenken, scherpe prijzen van reisbureau's, happy hour, privatisering van vliegvelden e.d. moeten het land uit de crisis helpen. Het roer moet om. Althans volgens staatssecetraris Nikitiades. Ook een aangehaalde bar/restauranthouder denkt in die richting.

    Scherp nadenken lijkt me een goede zaak. Ook voor Karpathos waar de laatste jaren voor Pigadia veel lelijke hotelbouw is gerealiseerd. En voor het noorden die kostbare schat houd ik mijn hart vast. Competitie internationaal loert. Volledige commercialisering lijkt me niet de remedie. Wel meer balance. Wat mij betreft meer kwaliteit.

  • Rien

    De “Griek”, of het nu de verhuurder is van auto's/scooters of de restauranthouder of de eigenaar van een hotel/app complex moet altijd scherp blijven.

    Een gemiddelde toerist is erg kritisch op kwaliteit maar ook op de prijs. In 2009 sprak een vrouw van een restaurant, op Kalymnos, al over crisis en dat de

    gasten wegbleven, maar als je slechte kwaliteit voorschoteld weet je zeker dat het bij jouw crisis is.

    Ik ben benieuwd wat Karpathos ons vanaf volgende te bieden heeft en of de prijzen sterk zijn gestegen tov van voorgaande jaren op de andere eilanden.

  • InVo

    Dat is raar, want een maand of twee geleden (alweer) las ik juist (weliswaar niet in het NRC, maar in de digitale reiskrant van de krant van wakker NL ) dat 52% meer Nederlanders een vakantie naar Griekenland boekte.

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/9898505/__Nederlandse_toerist_omarmt_Griekenland__.html?tl=mostread-Reiskrant

  • didog

    Verhoog of verlaag je je prijzen als het beroerd gaat ?

  • drekes

    In vergelijking met andere eilanden,de vorige jaren,vond ik het restaurant-of kafenionbezoek in Karpathos heel redelijk geprijsd.Door de crisis had ik mij aan veel hogere prijzen verwacht.De benzineprijs ligt net zoals verleden jaar hoog(tov België).

  • InVo

    Deze prijs betaalde ik vorig jaar op Corfu ook.

    Terwijl twee jaar geleden lag de prijs per liter in Griekenland rond de € 1,04 voor 1 liter Euro-95.

    De benzineprijs is ook hoger dan hier in Nederland. Bij de merkloze benzinepomp betaal ik € 1,605 voor 1 liter Euro-95

  • drekes

    Daarnet getankt:1,503/l. voor de euro 95.

    Heb wel op Karpathos een dag gehad,waar het tanken beperkt was tot 10 euro,omdat de boot te laat was.

    Gelukkig tankte ik steeds vol bij een bezoek aan Pigadia,zodat de tank nooit minder dan de helft kwam,want met 6 liter kom je niet ver…