Karpathos-Kasos

  • Rien

    Iemand bekend met een overtocht Karpathos-Kasos?

  • eMeM

    alleen met vliegtuig

  • InVo

    of met een misselijk makend boottochtje vanuit Finiki (als ik het verhaal van Aad in “De humor ligt op Karpathos” mag geloven)

  • eMeM

    de ferry gaat er ook naar toe

  • drekes

    Wat maakt Kasos zo speciaal,dat ik er een ‘kotselijke’ overtocht zou voor over hebben?:S

  • eMeM

    Heel leuk voor een dag en nacht.

    Verwacht geen spetterende disco's

    Wel vriendelijke bevolking die het gezellig vinden als je er bent.

    Wij zijn rondgereden om het eiland te zien.

    Van vliegen wordt ik niet ziek hoor.Van varen ook niet maar dat duurde me te lang.

    Vliegen is incl start en landing 5 minuten

  • drekes

    Olympic airlines geeft je een H/T voor 62 euro(15 min.).Mooie prijs,maar,is Kasos echt de moeite waard om Karpathos te verlaten?

    Wat kan ik er zien ,of voelen,of beleven,wat ik op Karpathos niet kan?

  • Rien

    Dreskes,

    dat zien, voelen en/of beleven op Kasos weet ik niet net zo min als ik dat weet van Karpathos. Ik ben enigszins enthousiast gemaakt door een berichtje op het Griekenlandforum http://www.griekenlandforum.nl/ onder de topic: KASOS, DE GRIEKENLAND VAN 30 JAAR TERUG van Anastasia.

    Als je dan toch in de buurt bent is het misschien een idee om het eiland te bezoeken maar de verbinding(en) zijn niet optimaal. Als je nu ‘s morgens met een boot kunt gaan en ’s avonds weer terug is dat leuk. Nu heb ik inmiddels van Anastasia begrepen dat de boot om 14.30 u vertrekt van Karpathos dus moet je een overnachting regelen idem dito met het vliegtuig.

  • eMeM

    een overnachting is niet zo moeilijk. Opties genoeg.

    Zal mijn moeder vragen wat zij van Kassos vond.

  • Lipo

    Dat bootje vaart al een paar jaar niet meer. Het was overigens wel de enige manier om op 1 dag heen en weer naar Kasos te gaan. Met Olympic Air (Eur 31 per enkeltje all in, dagelijks behalve op vrijdag) moet je minimaal 1 x overnachten, tenzij je binnen een paar uur terug wilt. De overtocht per ferry (heen op zondag, dinsdag of vrijdag, terug op zondag, dinsdag, donderdag of zaterdag volgens de huidige dienstregeling) kost Eur 9 voor een deckseat en duurt 1:20 uur. Kassos is trouwens best de moeite waard als je van absolute rust, authenticiteit en minimale aanwezigheid van toeristische attracties houdt. Het valt wel aan te bevelen om niet alleen in de hoofdplaats Fry te blijven, maar om een beetje het eiland rond te toeren (verhuur van scooters is aanwezig). Er zijn een stuk of 4 hotels/appartementen in Fry en de nodige taverna's. Zie ook http://www.greece-island.info/kasos.htm voor verdere info. En niet te vergeten: Kasos' eigen website: http://www.kasos.gr/main.php?cat_id=13&lang=2